Intermezzo 8: twee maal climax!

Ik sta op 1700 meter hoogte, het hoogste punt van de route. Weer een leuke mijlpaal en ook een beetje de climax (en ik kan weer eens een foto van mijzelf mailen!). Vanaf hier is het alleen nog maar afdalen… Dat zou mooi zijn! Maar er zitten nog wat lagere bergjes tussen, ben ik bang. In de afdaling klok ik nog een climax: 60,7 km/u, met verstand natuurlijk, want ik moet wel heel blijven. Een groepje wielrenners, jonge knullen, komen mij op de col tegemoet rijden, compleet met een bezemwagen met reserveonderdelen. Zij keren bovenaan om en gaan mij voor in de afdaling; ik zie ze even later, diverse haarspeldbochten lager, naar beneden knallen. Die halen ongetwijfeld de 100 km/u!

Het is 30¤, maar zeer aangenaam met een licht briesje. Anders dan gisteren toen het richting de 37¤ ging, tijdens een wandeling door de spaanse Alpen, want zo kan je het hier bijna noemen. Aan het einde van de tocht werd ik overvallen door een enorme onweersbui, met hagelstenen, o als duiveneieren zo groot. Het was angstaanjagend, maar ik heb gelukkig heelhuids de herberg (met ‘matrazenlager’) weer bereikt. Die ene flits en vrijwel tegelijkertijd dreun boven mijn hoofd galmde nog lang na! Maar de hagelstenen waren formidabel mooi!

Advertentie

Over Biking Banker

Biker & Hiker and in between a Banker
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Intermezzo 8: twee maal climax!

 1. Jeannette zegt:

  Hoi Frank en nu nog even doortrappen naar de volgende lokatie, het is al behoorlijk heet daar, ag ik gisteren op het nieuws. Overigens ik volg je op de voet, wat een gehuchten allemaal, ik heb moeite om ze op de kaart te vinden. Overigens heb ik hier het juiste adres van het hotel in Cuenca”Leonor de Aquitania Calle San Pedro, 6o telf oo34969231000 . Trakteer jezelf af-en toe op een leuk logeeradres. Ik heb er nog meer in m,n boekje staan. Kom je overigens nog in de buurt van Cazorla ? Ik blijf je lezen en volgen, maar bericht 1 Juli ontbreekt ! dus dit is het voor vandaag, fiets ze en veel liefs van Jeannette.

  • Ha ma, dank voor het adres. Cazorla weet ik ook waar ik wezen met: de oude molen, prachtig! Het is inderdaad warm, maar wel aan het omslaan. Vandaag bewolkt en (weer) onweer op komst. Zorgt waarschijnlijk voor wat afkoeling. Leuk dat je me volgt; de dorpen zijn soms niet veel meer dan gehuchtjes; maar dan wel met twee of drie barretjes! Spanje leeft van zijn kroegen, hoe werkeloos men ook is.. Je moet toch ergens je eerste ontbijt, tweede ontbijt, almuerzo, comida en cena eten…! Moet er nog steeds aan wennen: om 22:30 avondeten…

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 8: twee maal climax!”

 2. Roeland zegt:

  en nu een koud biertje!!

 3. EJ zegt:

  Goed gedaan Frank, ruikt Rossinante de stal soms?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s