‘Home’, is eigenlijk ‘onderweg’

Welkom op het logboek ‘Biking Banker’; mijn naam is Frank Stoop. Leuk dat je mijn weblog bezoekt. Lees verder en ik vertel je over mijn fietstocht van Nederland naar Spanje.
Als je een bericht achter wilt laten stel ik dat zeer op prijs! (zie het tabblad ‘Berichten’, onder subtab ‘Reisverslagen’ en ‘Prikbord’). Ik zal alle aanmoedigingen, opstekers, commentaren en adviezen lezen tijdens mijn lange tocht naar het zuiden… en misschien zelfs wel beantwoorden. Vanzelfsprekend afhankelijk van internet toegang.

Waarom ‘biking banker’? Wel, in de eerste plaats klinkt het lekker. En de naam was gek genoeg nog beschikbaar (zijn er weinig ‘fietsende bankiers’? dat laatste klinkt overigens niet..). Zoals de naam zegt: ik ben bankier…. en ik fiets. Of een bankierende fietser; hoe je het wendt of keert.


De reden voor mijn fietstocht is….. ach, er is eigenlijk geen speciale reden. Zoals Alonso Quijano rond zijn 50e zijn magere paard besteeg en op weg ging, op zoek naar avontuur, zo ga ik, net de 50 gepasseerd op avontuur op een stalen ros (nee, geen midlife-crisis!) . ‘On the road’, ofwel: onderweg, heerlijk!

En omdat ik niet wil wachten tot na mijn (steeds verder opschuivende) pensioen, heb ik een plan opgevat. Dit plan begon geleidelijk meer vorm te krijgen. Ik heb het plan thuis en op het werk besproken, ik heb gespaard en een paar maanden vrijaf genomen. Zo simpel is dat!

Natuurlijk niet voordat ik een 2e hands trekkingfiets had aangeschaft (Koga Miyata Worldtraveller), mijn oude koepeltentje van zolder had gehaald, de brander gecontroleerd (MSR Whisperlite, werkt onder alle condities) en wat nieuw materiaal had gekocht, zoals waterdichte fietstassen (Ortlieb, maar het had evengoed Vaude kunnen zijn), potten en pannen om te koken, en me in nieuwe, 100% synthetische sportkleding had gestoken.
Dat is het zo’n beetje.

O ja.. en ik ben wat gaan trainen: een paar maanden lang regelmatig met de fiets naar het werk (20 km), om wat kilometers in de benen te krijgen. Per slot van rekening liggen er 3000 in het verschiet! Leuke bijkomstigheid is dat ik daarmee mijn CO2-emissie verlaag (al is het minimaal..). Alle kleine beetjes helpen; zo snijdt het mes aan twee kanten!

Zal ik je meer over mijn Plan vertellen?

Advertentie