Materiaal

Fiets:
Koga Miyata Worldtraveller, 2e hands (want een nieuwe is niet te betálen…). Het vlinderstuur heb ik vervangen door een ‘bull’ stuur (Koga Dali), want daar past een apart ligstuur op. Dat is lekker fietsen op lange, vlakke trajecten en het scheelt enorm bij wind tegen.

Tent:
Vango Dakota, een oud twee-persoonstentje, gekocht voor (o.a.) een wandeltocht in de Grand Canyon met Mieke. Ik heb geen zin om een paar honderd euro neer te tellen voor een lichter een-persoons shelter. Bovendien kan ik ’s nachts de fietstassen in de tent zetten. Jammer voor de fiets: die blijft buiten staan!

Bagage:
Tsja, dat is een hele lijst. Bij de voorbereiding heb ik wat forums bezocht en daar ontspínnen zich toch verwoede discussies tussen de grammen-jagers en de comfort-fietsers! Dat heb je snel met gelovers en niet-gelovers. Die moet je niet bij elkaar zetten…
En ik? Ik neem gewoon net nóg een beetje meer mee dan de comfort-fietsers. Ik zie wel waar het schip strand. Overtollige spullen kan ik altijd onderweg achterlaten, want zo waardevol zijn veel zaken niet, die ik in de fietstassen prop. Het nadeel van in m’n eentje fietsen is wel dat ík degene ben die álles meezeult. Verdelen is er niet bij!

Ik doe toch een globale poging om mijn ‘huis’raad te beschrijven:
– brander (MSR Whisperlite), met benzineflesje
– kleine pannenset
– bord, mok, ‘glas’ (plastic)
– keukenbestek: naast vork, mes, lepel een kleine pollepel, fles/blikopener, snijplankje e.d
– multi-zakmes
– reparatieset
– naaisetje
– opvouwbaar was‘teil’tje + spons
– flesje multi-zeep: (af)was
– kruidendoosje
– hoofdlamp, kaars, aansteker, lucifers
– wasknijpers en –lijntje
– slaapzak en –matje, lakenzak
– klein, lichtgewicht stoeltje: lekker lezen in de zon (e-reader!)
– mp3-speler, fotocamera, fotostatiefje, telefoon, koptelefoon, USB-cardreader (voor het uploaden van foto’s onderweg in een internetcafé)
– en om alles op te laden: één ‘multi-multi’-lader, gekocht bij een chinese winkel: stekker met een bundel plugjes, voor o.a. e-reader, mp3-speler, fotocamera en telefoon!
– klein rugzakje (voor de ‘vrije’-dagen)
– EHBO-setje
– boekjes van Paul Benjaminse (met de route)
– lichtgewicht paraplu
– regenkleding, pet, fietshelm, (fiets)zonnebril, fietshandschoenen
– toilettas
– slippers
– (fiets)schoenen
– kleding; nee, dat ga ik niet allemaal opnoemen! O ja, ik las op een forum dat je in Frankrijk nog steeds niet met een ‘bermuda’ zwembroek in een zwembad mag duiken. Nu is een ‘billen’knijper wel lichter in gewicht, maar dáár zie je mij toch ècht niet in verschijnen…

…en dan kom je al gauw aan >30 kg! Hoe die grammen-jagers met maximaal 15 kg uitkomen is mij een raadsel; ík doe in ieder geval geen moeite om zó spartaans door het leven te gaan. Het moet wel leuk blijven, nietwaar?
Mijn eerste oefenrondje met volle bagage ging prima! Maar Frankrijk en Spanje zijn iets minder vlak dan Nederland, geloof ik…

Voor mijn Fotogallerij, zie het volgende tabblad.

Advertentie