Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita

Ongemerkt ben ik de 2500 km gepasseerd. Is dit nog een mijlpaal te noemen? Nauwelijks meer; het went, de getallen die me in het begin in extase brengen en zelfs een foto opleveren zijn heel ‘gewoon’ geworden. Wat minder gewoon is, is dat de weg naar Sevilla nog zo’n 1500 km lang is, terwijl ik dacht met in totaal 3000 op de teller deze stad te kunnen bereiken. ‘Kleine’ misrekening van 1000 km, die ik thuis maakte aan de hand van Google Maps. Dat worden er dus minstens 4000, maar om dat straks nu een mijlpaal te noemen? Gewoon een nieuw piketpaaltje…

Nee, ik heb een andere ‘mijl’paal gevonden. Stilaan ben ik de rode draad kwijtgeraakt… ”Wat?? Is hij de draad kwijtgeraakt? Is ‘ie helemaal losgeslagen? Of alleen de weg kwijt??”
Nou, een beetje wel natuurlijk, maar dan figuurlijk. Wat is het geval; bij de voorbereiding voor mijn tocht heb ik de route zoals jullie weten op Google Earth ‘geplot’ (zie tabblad ‘Route’). In twee delen, maar het tweede deel is nog lang niet af. Ik ben er alleen niet meer aan toegekomen om het traject verder uit te werken tot het einde. Waar ik gestopt ben ligt het stadje Vallclara en die eindpaal ben ik inmiddels ongemerkt gepasseerd.

Ik bevind mij dus op onontgonnen terrein, in ‘Terra Incognita’ dus; gebied dat nog ‘ontdekt’ moet worden. Een beetje zoals donker Afrika voor Stanley (of Livingstone, zo je wil). Dat overigens waarschijnlijk even licht en heet was als hier, maar dat terzijde.
Niet dat het gebied met de rode Google-draad mij wel bekend was, maar thuis achter de computer heb ik mij wel een voorstelling kunnen maken van het gebied waar ik doorheen zou fietsen. En af en toe StreetView raadplegend kreeg ik toch een idee van de omgeving.

Maar dat is nu dus voorbij. Alles is ‘nieuw’; een extra avontuur dus. Wat zal mij vanaf hier te wachten staan….?

Advertentie

Over Biking Banker

Biker & Hiker and in between a Banker
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita

 1. Jeannette zegt:

  HOI FRANK, GISTEREN WAS IK MET MI IN BREDA, ZIJ VERTELDE MIJ DAT JE HET PLAN HAD OM CUENCA TE BEZOEKEN, DOEN!!!! DAAR WAS IK IN 2001 MET MA. CUENCA ANTIQUA CON LAS CASAS COLGADAS “HANGENDE HUIZEN”WE LOGEERDEN IN HOSTAL “LEONARD”EEN GEWELDIGE BELEVENIS, MOCHT JE DAAR VERZEILD “VERFIETST” RAKEN KAN IK JE DAT STERK AANBEVELEN,GA DAAR DAN OOK OVERNACHTEN, JE HEBT DAAR KAMERS DIE JE EEN ONVERGETELIJK UITZICHT BIEDEN OBER DE PRACHTIGE OMGEVING. VERDER IS HET ZEER DE MOEITE WAARD NOG WAT ROND TE KIJKEN IN DIT OUDE STADJE, JE KUNT ER OOK HEERLIJK LAM ETEN EN DE WIJN UIT DE STREEK , DAAR SLAAP JE LEKKER OP !!!vEEL SUKSES EN IK HOOR HET WEL. INTUSSEN FIETS IK MET JE MEE EN GENIET VAN JE BIZONDERE AVONTUREN.HOU VAN JE LIEFS JEANNETTE

  • Ha ma, ik ga zeker naar de hangende huizen van Cuenca; ’t schijnt dat daar de hang-jongeren vandaan komen (inmiddels hang-ouderen). Na een paar wijntjes (en heerlijke chuletas de cordero) gaat deze hang-fietser heerlijk slapen… Maar hopelijk niet in een hang-mat, want dat wiebelt zo… De wijn doet al voldoende wiebelen en wiebelen in het kwadraat is wat teveel van het goede. Hoewel, als de wijn naar links wiebelt en de hangmat naar rechts, lig ik misschien stil…! IK GA HET UITPROBEREN! Je hoort nog van dit hang- (en wiebel-)avontuur…

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita”

 2. Hein zegt:

  Ik doe inderdaad ook PB, zal dus grotendeels dezelfde route volgen. Hoop ik. Als ik niet teveel fouten maak…. We zien het wel! Morgen!! Zien of ik een beetje slaap.. Eerste etappe± Voorschoten/Uden

  • Hein zegt:

   Prima gedaan vandaag! 07.30 weg, 16.30 in Uden. Morgen Hoegaarden proberen..

  • Hein, je bent een kanjer! Als je zo doorgaat haal je mij net voor de meet in Sevilla in… Maarruh, je moet ook een beetje genieten hoor! Hoe vond je de pont bij Schoonhoven en bij Gorkum? Leuk hè? Even niet fietsen en je lot in handen van de stuurkunst van de ‘ferryman’ overgeven…. Heel prettig dat het mooi weer is in NL; ik dankte het lot ook dat ik mijn eerste weken mooi waren; als het had geregend was ik waarschijnlijk niet verder dan Uden gekomen…! Maar je ziet, zelfs een (over de) 50-er weet inmiddels 2700 km te vervolmaken. Jij doet toch minstens 5000?? Gewoon na Cadiz even blijven doorfietsen… 😉

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita”

 3. Roeland zegt:

  Ach.. Columbus dacht ook hij in Indonesië was..
  Waar ‘misrekeningen’ uiteindelijk allemaal niet tot kunnen leiden..

  😉

  roel

  • ..wie weet tref ik ergens in de binnenlanden een nooit tevoren ontdekt woestijnvolk met kamelen…?! Met woeste baarden, dan wordt ik vast gastvrij onthaald! Ik heb alleen geen spiegeltjes en kralen bij me. Nu ja, kan ik altijd nog m’n fiets voor zo’n schip van de woestijn ruilen. Lijkt me leuke binnenkomst in Sevilla: de Moren zijn terug! (later door Spielberg verfilmd als: The Return of the Musselman).

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita”

 4. Ineke Callewaert zegt:

  Dag Frank!

  Na heerlijk lezen en regelmatig bewonderen (waarin diverse franse betitelingen mij te binnen schieten-spaans ken ik niet) force majeure, tour de force… plaats ik nu ter stimulering voor je inmiddels Spaanse tocht nu graag een reactie. Het woord force staat bovenaan: in ieder geval met veel kracht en doorzettingsvermogen terwijl je vele louterende ontberingen doorstaat. Hoe was de jumping biking banker? oefenen voor diving caves van planet earth? De duik in 19 graden zeewater sprak mij als zwemmer met name aan, die ben ik als te koud gaan vermijden. gewoon doen dus! Misschien ga ik inmiddels midlife en alle crises voorbij ook eens zo’n end fietsen, al zal het eerder wandelen worden. Ik wil je veel sterke voor de extra 1000 km wensen. ik vind het zo knap!!! Op een helling van 9 graden in 37 graden! Ik stapte in de Ardennen al af en toen was ik nog maar 30.
  Sterkte en veel plezier Frank! M. kijkt ook lekker filmpjes en komend weekend gaan we strandbanjeren en daarna B afstoffen in Oostende. Als t kon stond ik echter ook aan de rand van de weg om je aan te moedigen. Zet m op! o ja intussen werk ik gewoon door vol stress en deadlines, beetje verslaafd…

  hartelijke groet Ineke

  • Hoi Ineke, dank voor je aanmoediging! Zal het de komende tijd nodig hebben. Maar het is nog steeds genieten! Vandaag rustdag in middeleeuws stadje met kasteelbezoek en misschien vanmiddag duik in (iets warmere) piscina municipal. En natuurlijk een echte siesta. Gisteren was het hier feest; de muziek ging tot in de vroege uurtjes door. Want feesten kunnen de Spanjaarden..! Leve de oropax. Veel plezier samen in Oostende. Je schijnt er goed te kunnen ‘kuren’; met van de warme stenen op je rug of je laten dichtmetselen met modder en komkommerschijfjes op je ogen… Hééél soms gaat her nooit meer af… Dan sla je een modderfiguur 😀

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita”

 5. HK zegt:

  H F,
  Net als in de bergen: 4 uur zonder rugzak, 6 uur met! Ik begin wel te twijfelen: is het toch jouw kaartleeskunst en niet de zware bepakking? 2500 km…, waarachtig een mijlpaal. Nu vooruit in het grote onbekende.
  HK

  • Ha HK, Wat vertrouwd! Ik denk veel aan je. Wish you were here (als LP van PF bij H. ook welbekend)! Genieten van prachtige vergezichten en na iedere bocht weer een nieuwe om je over te verwonderen.

   Wat mij opvalt is dat stijgen met rugzak in de Alpen even snel gaat als het fietsen: aan het begin denk je: ‘moet ik daar tegenop?’, maar met verstand op nul (niet zo moeilijk, hahaha) en met zicht op oneindig blijkt het toch verrassend snel te gaan: terugkijkend verbaas je je erover dat je dat je even daarvoor ‘daar beneden’ was… Dat het enige zweetdruppels kostte, deert niet, terugkijkend en genietend van enkele halve liters in de berghut…

   Bye-the-way: september is geboekt! Stubai wat mij betreft. En wat dat kaartlezen betreft… ’t Kan geen kwaad als je zo af en toe meeleest… 🙂 . Voor je het weet loop je de dubbele afstand (ook leuk). Als het maar onbekend is….

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 7, 5e ‘mijl’paal: Terra Incognita”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s