Intermezzo 3

Kort berichtje om mee te delen dat ik drie dagen even op ‘excursie’ ben.. Dus even geen reisverslag van mij, …wat jullie natuurlijk niet moet weerhouden om gewoon leuke berichten te blijven sturen. A bientot!

Over Biking Banker

Biker & Hiker and in between a Banker
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Intermezzo 3

 1. HK zegt:

  Afgelopen weekend via Vladslo, Diksmuide met de bizarre ijzertoren AVV, VVK), Ieper, Ploegsteert, Fromelles naar Arras. Een dag ‘Somme’ (Beaumont-Hamel, Delville-Wood) en weer terug via Passendaele en Langemark naar Oostkapelle. Het front zie je als een uitgerold lint van gedenktekens en begraafplaatsen (de engelsen begroeven hun gevallenen op de plek zelf) door het golvend heuvellandschap. Ook daar in Noord Frankrijk verlaten of saai ogende dorpen. Gelukkig is er dan Arras als thuisbasis.
  Zestien jaar geleden hebben we een deel van deze tocht ook gemaakt, toen in november met druilerig weer, nu onder een wolkenloze hemel met in de velden de bloeiende klaprozen die het symbool zijn van de slag bij de Somme: In Flanders Fields the poppies grow between the crosses, row on row…..
  We hebben mooie dagen gehad in een landschap met een niet te bevatten begraven en verborgen leed.

  • bikingbanker zegt:

   Een mooie tocht met twee kanten. Zo was mijn ervaring met Berlijn ook: enerzijds bruisend en vol leven, anderzijds de vele gedenktekens aan oorlog en ijzeren gordijn. Geen neutrale stad dus. Wil later (Alpen) nog wel meer van je horen over je reis door B/NFr.

 2. Roeland zegt:

  rare gewaarwording lijkt me.. na vier weken weer even thuis…

  roel

 3. HK zegt:

  H F,

  Een sabbatical binnen een sabbatical…. Carpe diem!

  HK

  • Helemaal gelijk HK! Mooi gezegd. Zoiets als in second life, waar je ook verlof kunt opnemen, schijnt… En plukken doe ik ze, deze dagen! Wanneer ga jij met sch.pa naar B/Fr? Was zelf onder de indruk van de gedenktekens, in overvloed, dus dat zegt wel wat! Gr. aan Hes.

   -origineel bericht- Onderwerp: [Biking Banker] Reactie: “Intermezzo 3”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s