Zit m’n jasje goed, zit m’n dasje goed….

Vader gaat op stap! Oeps, dan is het oppassen geblazen… Als vaders op stap gaan, nou dan wordt het ruig..!

Maar voorlopig zit ik braaf achter een grote sloot koffie bij St* rb* cks (niet te z**p*n!) op het station van Rotterdam, te wachten op de Thalys naar Parijs.

Parijs…, nog steeds het centrum van de wereld. Want dóór Parijs reizen, dat gaat zo maar niet! En er lángs reizen doe je al helemáál niet. Nee, je komt er aan en je stapt er uit. Want dat doe je in het episch centrum.

Le nombril du monde, le noeud du civilisation. 😉

Om vervolgens in de krochten van de lichtstad te verdwijnen en in de muffe, warme metro je reis te vervolgen naar de andere kant van de metropool. Maar, eerlijk is eerlijk, dat gaat uiterst soepel. Kaartje uit de automaat, even het nummer van de lijn opzoeken en, belangrijker, het goede eindstation onthouden (want ‘heen en weer’ is alleen leuk als ijzersterk lied van drs. P) en je loopt zo met de halve wereld naar het goede perron. Trap-op, trap-af, trap-af, trap-op, dat wel. Ach, goede oefening voor de ops-en-afs die nog gaan komen!

En zo zit je aan de grand café crème in Brasserie Le petit sommelier de Paris in Montparnasse, wachtend op de TGV naar Hendaye, zusterstad van Irun aan de andere kant van de grens in Spanje. Tripje van vijf uur, fluitje van een cent. Boekje (op telefoon), muziekje (idem), beetje blog bijwerken (id) of kaart bestuderen (ook; wordt saai..). Wat moet ik zonder dat ding. Dan ga ik me vervelen en hopeloos verdwalen, dus die moet ik maar niet verliezen..

En dus.. vader is op stap, uitgezwaaid door lieve M. in Leiden. Korte ontmoeting met J. in Rotjeknor (dank voor leuke weerzien!) en, hop, laten we eens ‘ruig’ doen… naast de koffie, het is per slot lunchtijd in Parijs, doen zoals Fransen:

Advertentie

Over Biking Banker

Biker & Hiker and in between a Banker
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zit m’n jasje goed, zit m’n dasje goed….

 1. Roy L. zegt:

  Een goede start is het halve werk.
  Bon Voyage, en inmiddels Buen Veaje.

  • Dank je Roy, ik loop regelmatig op de grens van beide (dan weer bericht van KPN: u bevindt zich in Frankrijk, blablabla en vervolgens u bevindt zich in Spanje… etc. Kan je niet uitzetten, geloof ik.. grrrr), dus kan allebei de wensen gebruiken

 2. HW zegt:

  Hoe krijgen wij het toch voor elkaar. Komt je grote broer eindelijk weer eens naar (oost) Europa, is Frank in zuid Europa!!!! Heel veel plezier en pas op “krimpende wind en loopse vrouwen kun je niet vertrouwen” 😊

 3. Rene Wallage zegt:

  Goede reis!

 4. roel zegt:

  zet m op Frank! Op weg naar een mooi nieuw avontuur.
  Roel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s